Rękodzieło Radom

Warsztaty rękodzieła w Radomiu

Chcesz nauczyć się tworzyć piękne i wyjątkowe rzeczy?
Zapraszamy na warsztaty rękodzieła organizowane w Radomiu przez nasze stowarzyszenie. Na zajęciach będą mieli Państwo możliwość poznać różne techniki rękodzieła takie jak decoupage, wyszywanie czy ręcznie malowanie przedmiotów nadając im unikalny i wyjątkowy wygląd. Warsztaty rękodzieła to nie tylko doskonała edukacyjna rozrywarka, ale również świetny sposób na spędzenie wolnego czasu, poznanie nowych ludzi i socjalizacji. Nasze warsztaty może zapisać się każdy, na co więc czekasz. Zadzwoń i dowiedz się kiedy organizujemy kolejne szkolenie. Aktualne terminy warsztatów są dostępne poniżej. Do zobaczenia!

Nazwa szkolenia data godzina

Rękodzieło – decoupage, wyszywanie

Produkty decupage – technika decupage opiera się na dekorowaniu przedmiotów poprzez naklejanie na nie papierowych serwetek, papieru ryżowego lub transferu fotografii. Poprzez staranne wykonanie możemy uzyskać efekt jakby były one ręcznie malowane. Decupage stosujemy na każdej powierzchni: drewno, ceramikę, szkło, tkaninę i tp. Dlatego jest to uniwersalna metoda na przygotowanie niepowtarzalnych prezentów oraz stworzenie pięknych i oryginalnych dekoracji do naszych domów.

Szycie pościeli i zabawek z polskiej bawełny oraz haftowanie – pościel dostępna będzie w kilku wzorach i wymiarach, co pozwoli dopasować produkt do oczekiwań najbardziej  wymagających. Zamierzamy szyć zabawki z bawełny np.: puzzle, Przytulanki itp. Praca ta będzie wykonywana maszyną do szycia.

Ozdoby z naturalnego drewna oraz ich grawerowanie – plastry drewna mają bardzo szerokie zastosowanie np.: w tworzeniu stroików i dekoracji, aranżacji wnętrz, tworzeniu rustykalnych aranżacji weselnych, projektowaniu wystaw sklepowych. Na plastrach z drewna będą wykonywane piękne i oryginalne stroiki przy użyciu dodatków naturalnych: mech, gałązki, figurki wycięte ploterem. Jak również grawerowanie różnego rodzaju dedykacji.